top of page

Varaa taloyhtiön katon kuntoarvio heti alkuvuodesta

Katon kuntoarvio on helppo ja kustannustehokas tapa selvittää, mikä on katon senhetkinen kunto. Kyseessä on silmämääräinen ja aistinvarainen arvio, jossa tutkitaan katon kaikki osa-alueet eli yläpohja, katon pinta, ylösnostot, varusteet, kattoturvatuotteet, räystäät ja sadevesijärjestelmät.

Kuntoarviossa käydään läpi erilaisia riskikohtia peilaten tilannetta erilaisiin muuttujiin, kuten katon ikään, aikaisempien vuotojen mahdollisiin syihin sekä ympäristötekijöihin, kuten runsaaseen puustoon. Näin voidaan suositella erilaisia huoltotoimenpiteitä, riskikohtien korjauksia, kourujen tiheämpää puhdistusta sekä muita ennaltaehkäiseviä toimia. Hyvissä ajoin tehtyjen toimien avulla voidaan ennaltaehkäistä suurempia ongelmia ja pidentää katon elinkaarta.
Varaa kuntoarvio hyvissä ajoin


Kevät tulee joka vuosi yhtä yllättäen, ja kuntoarviokausi käy kuumimmillaan heti, kun lumet ovat sulaneet. Kuntoarvioiden aloitusajankohtaa on vaikea määritellä etukäteen, sillä lumet lähtevät joka vuosi hieman eri aikaan.


Taloyhtiöissä kokoustetaan yleensä vuodenvaihteen tietämillä, jolloin olisi hyvä katsoa tulevaa kevättä jo pidemmälle ja varata katon kuntoarvio. Mikäli kuntoarvion varaa vasta keväämmällä, toteutusta saattaa joutua odottamaan jopa 2-3 kuukautta. Arviokäynnit tehdään siinä järjestyksessä kuin tilauksia tulee.


Laadukas raportti


Kohdekäyntiin menee yleensä päivä, riippuen taloyhtiön koosta. Raportti pyritään toimittamaan seuraavalla viikolla. Raportti käy ensin läpi sisäisen tarkastuksen, jotta mukaan saadaan myös toinen mielipide esimerkiksi erilaisista korjausvaihtoehdoista. Pyrimme käymään raportin läpi myös isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan kanssa, jotta se palvelee taloyhtiötä mahdollisimman hyvin.


Olemme pyrkineet rakentamaan raporttimme niin, että se on mahdollisimman kompakti, selkeä ja helppolukuinen. Raportin alussa on lyhyt tiivistelmä, jossa käydään läpi katon eri osa-alueiden kunto. Sitä seuraa PTS-sivu, jossa on suositeltu viiden vuoden korjaussuunnitelma korjausvaihtoehtoineen ja hinta-arvioineen. Tämän lisäksi on laajasti kuvamateriaalia kaikista puutteellisista kohdista.


Katso esimerkkiraportti täältä.
Kiinnostuitko? Lähetä tarjouspyyntö myynti@kattohoiva.fi, saat laskelman taloyhtiön tai kiinteistöosakeyhtiön kuntoarviosta kolmen arkipäivän sisällä.Lisätietoja antaa:


Mika Ruotsalo, asiakkuudet & myynti, tj.

+358 40 074832

Comments


bottom of page