top of page

KattoHoivan tarina

KattoHoivan perustaja Mika Ruotsalo aloitti kattouransa teräskattovalmistaja Rautaruukissa vuosituhannen vaihtuessa. Jo tuolloin Ruotsalo päätteli, että pitäisi perustaa kattojen huoltoyksikkö huolehtimaan asiakkaiden kattojen takuuaikojen voimassaolosta.


Takuuaika läpiruostumiselle on parhaimmillaan jopa 50 vuotta ja esteettinen takuu 25 vuotta. Nämä takuuajat ovat kuitenkin voimassa vain silloin, kun kattoja huolletaan vuosittain, ja nämä huollot on myös dokumentoitu. Teräskattojen osalta puhutaan usein 50 vuoden elinkaaresta, mutta kun hyvää teräskattoa huolletaan säännöllisesti, se kestää pidempäänkin. KattoHoivan huoltokohteissa on tälläkin hetkellä teräskattoja, jotka on tehty 1900-luvun alkupuolella, tosin silloin myös materiaalivahvuus on ollut kovempi.

Ruotsalo perusti vuonna 2009 toisen kokkolalaisen, Niklas Indolan, kanssa RoofTech-nimisen yrityksen, jonka ydinliiketoimintaa on saksalaisten nestemäisten vedeneristystuotteiden maahantuonti ja myynti ympäri Suomen.


Ruotsalo tutki työssään lukuisia kuntoarvioita, joissa hänen mielestään varsin kevyin perustein suositeltiin vesikaton uusimista, vaikka katon elinkaarta olisi voitu pidentää tiivistämällä ja huoltomaalaamalla. Tästä Ruotsalo sai idean: mahtuisiko markkinoille toimija, joka tekisi vesikattojen kuntoarvioita ja huoltoja sekä kertoisi rehellisesti asiakkaille mikä vesikaton kunto on pyrkimättä painostamaan katon uusimiseen?

Idea laitettiin testiin vuonna 2014 RoofTechin aputoiminimellä (KattoHoiva) ja yritys sai Tekes-tukea (nykyinen Business Finland). Testi onnistui ja markkina suhtautui asiaan positiivisesti. Vuonna 2015 Ruotsalo perusti oman osakeyhtiön KattoHoiva Oy:n, jossa työskentelee nykyään toistakymmentä kattoammattilaista, joilla on pitkä kokemus kermi-, pelti- ja tiilikatoista.


KattoHoiva palvelee vesikattojen elinkaaripalveluilla, kuten kuntoarvioilla ja -tutkimuksilla, korjauksilla ja huolloilla sekä kermikattojen ja konesaumattujen peltikattojen korjausurakoinnilla. KattoHoivan asiakkaita ovat kaupallisten kiinteistöjen lisäksi asuin- ja teollisuuskiinteistöt Uudenmaan alueella.


Viime vuonna KattoHoiva toi markkinoille uuden tuotteen, Controlit-alusmateriaalin, joka on sähköä johtava alusmateriaali käytettäväksi bitumi- ja PVC-katoilla. Controlit-alusmateriaali tarjoaa ratkaisun kattojen tiiveyden varmentamiseen, laadunvalvontaan ja vuodonpaikannukseen. Menetelmä vaikuttaa myös energiatehokkuuteen – kattovuodon seurauksena kastuneen lämmöneristeen R-arvo voi laskea jopa 40 %:in alkuperäisestä. Tuote soveltuu myös vesivarastoihin sekä teollisiin altaisiin.


KattoHoivan visio on toimittaa puolueettomia vesikattojen elinkaaripalveluita, joiden tarkoitus on optimoida kattojen elinkaari ja suorituskyky teknologisesti innovatiivisten ratkaisujen, datan ja kattoasiantuntijaryhmän avulla.


Katto on vain pieni osa rakennuksesta, mutta se suojelee koko kiinteistön arvoa. Anna meidän ammattilaisten pitää siitä huolta!


Mika Ruotsalo

Edelleen uran huipulla, katoilla!


Comments


bottom of page