top of page

Katot kutsuvat, kun rakentelu kiinnostaa – Petri osaa korjata melkein kaiken 

Petri Kasurinen on työskennellyt KattoHoivalla Etelä-Suomen alueella nyt noin kolmen vuoden ajan. Ennen juomalaitehuoltoja tehnyt Kasurinen vaihtoi työtä kattopuolelle ja alkoi opettelemaan kattojen korjaamista ja huoltamista. 

Kasurinen kertoo, että hän on saanut paljon uutta ja laajaa kokemusta katoista. “Kattojen ja juomalaitteiden korjaaminen on sillä tavalla samanlaista, että molemmissa etsitään ongelma ja korjataan se. Olen tehnyt aika monipuolisesti jokaista kattotyyppiä, peltikattoja, PVC-kattoja ja huopakattoja. Enimmäkseen olen keskittynyt kuitenkin huopakattoihin.”, Kasurinen kertoo. 

Hän kertoo, että kohteiden lisäksi myös erilaiset toimenpiteet ovat olleet monipuolisia. “Huovalla tehtäviä korjauksia tehdään tilanteen mukaan. Jos sää ei salli huovalla tehtävää korjaamista, niin tiivistys tehdään tilapäisellä tiivistymassalla. Paremmalla säällä laitetaan kunnon paikka.”  Vuodon löytäminen on onnistuminen  

Kasurinen kertoo, että onnistumisentunteita tulee työssä etenkin silloin, kun hän löytää vuotokohdan katosta. Joskus vuodon löytäminen voi olla haasteellista ja samalla Kasurinen oppii uusia niksejä vuotojen löytämiseen. “Aina kun on jokin vuoto, niin täytyy keksiä, mistä sen löytää. Kyllähän siitä hyvä fiilis tulee, kun sen saa selville. Sitten tietenkin, kun on monenlaisia kattomateriaaleja, niin kaikissa on omat niksinsä. Kohteet myös vaihtelevat, se on mukavaa.”, Kasurinen sanoo. 

Kun Kasuriselta kysyy hänen suosikkikattomateriaalistaan, on vastaus selkeä. “Huopakattoja on kaikkein mukavin tehdä. Haasteellisimpia kattoja ovat varmaan jyrkät katot, mutta esimerkiksi korkeus ei haittaa.” Hän painottaa myös jatkuvaa valppautta ja turvallisuutta työssään.“Jyrkillä katoilla täytyy varmistaa, että työkalut eivät putoa. Turvallisuus on aina tärkeintä, että mitään ei tapahdu itselle tai muille.”  

 

KattoHoiva on kannustava työpaikka  

Kasurinen kertoo, että on ollut hyvin tyytyväinen KattoHoivaan työpaikkana. Hänen mielestään on ollut mukava oppia työkavereilta, jotka ovat olleet alalla häntä pidempään. “Työkaverit ovat kannustavia. Kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen, ja työt sujuvat kaikkien kanssa. Täällä kaikki ovat ammattilaisia.”, Kasurinen kuvailee.  

Hän kehuu KattoHoivaa myös siitä, että työntekijöitä kohdellaan hyvin. Kaikki pidetään kunnossa, ja mitään ei tarvitse vaatimalla vaatia. “Työvälineet ja työvaatteet ovat kaikki uusia ja vanhojen tilalle saa aina uusia. KattoHoivalla panostetaan työn sujuvuuteen kaikilla tavoilla.”  Yksi KattoHoivan eduista on Kasurisen mukaan se, että uusiin ideoihin suhtaudutaan aina positiivisesti. “Jos on esimerkiksi jokin idea siitä, miten jokin työ voitaisiin tehdä paremmin, niin se järjestyy aina. Kerran oli sellainen työ, mihin halusimme akkukäyttöisen pop-niittikoneen. Saimme niitä useamman kappaleen, ja niiden avulla urakka oli mukavampi ja nopeampi tehdä loppuun.” 

 

Comments


bottom of page