top of page

Controlit-alusmateriaali mullistaa tiiveyden varmentamisen ja vuotojen paikantamisen katoilla


Controlit-alusmateriaali mullistaa tiiveyden varmentamisen ja vuotojen paikantamisen katoilla ja pihakansilla

Vuotokohdan löytäminen katolta on hyvin vaikeaa, sillä reikä voi olla huomaamattoman pieni. Mikäli vuotokohtaa ei löydetä ja korjata ajoissa, voi seurauksena olla mittavat vahingot. Uudisrakentamisessa ja vesieriseteiden saneerauksen jälkeen on erittäin tärkeätä varmentaa tiiveys ja ettei vedeneriste ole vahingoittunut urakan aikana.

Tähän avuksi on kehitetty Controlit-alusmateriaali, jonka avulla katon pienimmätkin vuotokohdat voidaan paikantaa sähköisesti. Kun vuotopaikat havaitaan ajoissa, jopa ennen vuotojen alkamista, voidaan vesivahinkojen syntymistä ennaltaehkäistä merkittävästi.


KattoHoiva toimii Suomessa Controlit-tuotteiden edustajana ja maahantuojana. Tässä artikkelissa pureudumme tarkemmin Controlitin toimintaan, asennukseen ja käyttökohteisiin vastaamalla perustavanlaatuisiin kysymyksiin: mikä, miksi, mihin ja miten. Ota selvää, mistä on kyse!Mikä?

Controlit on nanoteknologiaan perustuva alusmateriaali, joka asennetaan katon pintakerroksen eli vesikatteen alle. Alusmateriaali soveltuu bitumi-, huopa- ja PVC-katoille, sillä ne eivät johda sähköä. Asennus voidaan tehdä uudis- tai saneerauskohteeseen. Pihakansilla alusmateriaali asennetaan bitumikermien väliin.

Controlit-alusmateriaali on latvialaisen Controlit Factoryn uniikki tuote, joka mullistaa vuotojen paikannuksen ja tiiveyden varmentamisen katoilla ja pihakansilla. Alusmateriaali on lasikuitupohjainen, sähköä johtava tuote, joka asennetaan vedeneristysmateriaalin alle vesikatoilla ja pinta- ja pohjakerroksen väliin pihakansilla. Controlit tuo katon asennus- tai korjausprojektiin arviolta n. 10 % lisähintaa, mutta se on investointi, joka kannattaa tehdä.


Miksi?

Controlit-alusmateriaalin suurimmat hyödyt ovat vuotokohtien nopea ja luotettava paikantaminen, vuotojen ennaltaehkäisy ja katon tiiveyden varmentaminen. Sen avulla vesivahinkojen syntymistä voidaan ennaltaehkäistä merkittävästi. Lisäksi materiaali säästää kiinteistön huoltokuluja ja pidentää katon käyttöikää.


Asentajat: Katon tiiveys voidaan tarkastaa ja varmentaa heti asennuksen jälkeen ja tehdä mahdolliset korjaustoimet välittömästi.


Rakennusten omistajat: Controlitin avulla vesivahingot ja niiden korjaustoimenpiteet eivät pääse pysäyttämään esimerkiksi tuotantolaitosten toimintaa. Omistaja voi olla varma katon kunnosta jokaisen tarkastuksen jälkeen.


Arkkitehdit: Suunnittelijat voivat jo rakennusvaiheessa ehdottaa korkealuokkaista kattojärjestelmää, jolla on pidempi elinkaari ja jota on helpompi tarkastaa ja ylläpitää.


Valmistajat: Kattomateriaalin valmistajat voivat tarjota loppuasiakkaalleen pidemmän takuun.Mihin?

Controlit-alusmateriaali sopii sähköä johtamattomiin loivakattoisiin kohteisiin eli käytännössä bitumi- tai pvc-katoille. Se voidaan asentaa uudis- tai saneerauskohteisiin. Yleensä jos bitumikattoa saneerataan, vanhan kermin päälle asennetaan uusi pintakermi. Controlit voidaan asentaa tähän väliin.

Tasakattojen lisäksi ratkaisu on erinomainen pihakansille. Lisäksi se soveltuu hyvin viherkattojen alle. Controlit sopii vaaka- ja pystypinnoille, eli sitä voidaan käyttää myös esimerkiksi räystäissä. Controlit sopii myös pvc:llä vedeneristettyihin uima-altaisiin.Miten?

Vuotojen paikantamiseen tarvitaan ns. kipinäharava. Kipinäharava kiinnitetään johdolla Controlit-aluskatteessa kiinni olevaan liitäntäkappaleeseen. Laite aiheuttaa katon pintaan korkeajännitteen. Kun kattoa “skannataan” haravalla, reiät löytyvät audioäänen tai silmillä havaittavan kipinän avulla jopa millimetrin tarkkuudella.

Menetelmän avulla voidaan testata jopa 300 m² kattoa tunnissa. Tarkastusta tehdessä katon pinnan täytyy olla kuiva ja paljas. Märillä kattopinnoilla voidaan käyttää matalajännite tutkimuslaitteistoa.Ota yhteyttä KattoHoivaan

KattoHoiva toimii Controlit-alusmateriaalin maahantuojana ja edustajana. Kerromme materiaalista arkkitehdeille, suunnittelijoille ja kiinteistönomistajille, ja pyrimme siten levittämään tietoa aiheesta mahdollisimman laajalle.


Tämän lisäksi toimitamme tuotteet kohteisiin ja annamme tarvittaessa teknistä tukea asennuksen tekevälle yritykselle. Toteutamme myös kattotarkastuksia kipinäharavatekniikalla, raportoimme löydöksistä ja teemme korjaustoimet. Lisäksi vuokraamme välineistöä sähköisen kattotarkastuksen tekoon ja tarjoamme koulutusta.
コメント


bottom of page