top of page

Apua yllättäviinkin tilanteisiin

Mitä tehdä, kun jäähallin katto alkaa vuotaa kesken curlingkilpailuiden?


Viime vuosikymmenen lopulla Lohjan Karnaisten kylässä järjestettiin junioreiden maailmanmestaruustason curlingkilpailut, kun joku huomasi iltamyöhään, että hallin katosta tulee vettä eräälle kaukaloon tehdylle radalle. Kisojen keskeyttäminen olisi ollut pienimuotoinen katastrofi.


Toimitsijat alkoivat pähkäillä, mitä asialle voisi tehdä. Ensimmäinen puhelinsoitto alan firmaan ei tuottanut tulosta, kun aikaa eikä tarvittavaa ammattitaitoa löytynyt. Kun Kisakallion kiinteistöistä vastaava Jukka Pakarinen sai KattoHoivan numeron, alkoi tapahtua. Reilun tunnin päästä KattoHoivan auto ajoi Kisakallion jäähallin pihaan. – Tilanne oli aika kriittinen, emmekä oikeastaan tienneet, onko kyse kondenssivedestä vai onko katossa reikä. Ulkona oli pimeää, kylmää ja vettä tuli vaakatasossa. Itse en hallin katolle olisi silloin lähtenyt mistään hinnasta, mutta mies valjaissa sinne lähetettiin ja tilanne saatiin hallintaan saman tien, Pakarinen muistelee.


Mikä on hyvää palvelua?

Kisakallion Urheiluopisto on vuosikymmenten saatossa kehittynyt monipuoliseksi urheilukeskukseksi, ja alueella on monia erilaisia ja eri-ikäisiä rakennuksia. Kattava huolto-ohjelmakaan ei aina turvaa yllätyksiltä katoilla.

– Meillä on täällä halli nimelltä Susi Training Center, jossa nimenmukaisesti treenaa mm. Susijengi. Sieltä tuli jokin aika sitten lumiesteet alas, joten Kattohoiva kutsuttiin paikalle silloinkin. Haastava tilanne saatin ratkaistua.

Ylipäänsä Pakarinen on saanut KattoHoivalta vuosien mittaan paljon myös korjauskehotuksia ja neuvoja iäkkäidenkin rakennusten kunnossapidosta. Kyse ei ole siis vain pelkästä hätätilanteiden paikkaamisesta, mutta ehkä juuri hätätilanteissa lopulta punnitaan kattoalan firman arvo.

– Olen ollut tällä tontilla 24 vuotta ja kaikenlaista on tullut nähtyä tälläkin alalla. KattoHoivalla on kaiken kaikkiaan joustava palvelu aikaan ja paikkaan katsomatta. Siinä ehkä kiteytettynä firman paras puoli, Pakarinen sanoo.

Comentarios


bottom of page