top of page

Peltikattojen korjaus Oulu – Perinneseppä Matti Hirvonen korjaa uudet ja vanhat katot Oulun seudulla

Vuodesta 2006 kattoalalla työskennellyt Matti Hirvonen on tehnyt KattoHoivalle peltikattotöitä jo jonkin aikaa alihankkijana. Oulussa töitä tekevä Hirvonen on tehnyt monenlaisia asennustöitä, kattotarkastuksia, kuntoarvioita ja peltikaton korjauksia. 


“Peltiseppiä alkaa olemaan aika vähän. Itsekin olen 36-vuotias, ja olen tekijä nuoremmasta päästä. Nuoresta iästä huolimatta olen ehtinyt olla jo 20 vuotta alalla. Monimutkaisiin peltikattoihin ei tahdo löytyä enää ammattitaitoa ihan joka mutkasta.”.


Peltikattojen korjaus Oulu

Perinneseppä Matti Hirvonen – Peltikattoja isältä pojalle


Kipinä kattoalalle lähti siitä, että Hirvosen isä oli myös alalla. 


“Voisi sanoa, että kattoala on sellainen sukuvika. Isäukko oli myös peltiseppä ja teki peltikattoja. Ei siihen ilmeisesti oikein koulutusta ole, joten kaikki opitaan itse. Tulijoita alalle on aika vähän.” 


Peltikattojen korjaus – Alalla kiehtoo monipuolisuus


Hirvosta kiehtoo alalla se, että kaikki työpäivät ovat erilaisia ja työssä on monia muuttujia. Peltikattojen korjaus ja koko ala on monipuolinen, sillä toisinaan tulee vastaan haastaviakin kohteita.


“Työ on aika paljon ongelmien ratkomista, korjaussuunnittelua ja tarkastushommia. Sitten on budjetin miettimistä ja sitäkin täytyy pohtia, että miten katosta saadaan toimiva. Jos sitten itse peltikaton tekemistä miettii, niin vanhemmat kohteet ovat olleet kaikkein mielenkiintoisimpia. Niissä on paljon erilaisia muotoja.”


Peltikattojen suhteen on tapahtunut paljon muutoksia vuosien varrella. Hirvonen on huomannut ja nähnyt kehityksen omin silmin. 


“Kyllä arkkitehtuuri on nykyään aika paljon yksinkertaisempaa kuin ennen. Lippoja ja kupoleita on huomattavasti vähemmän ja katot ovat menneet koko ajan yksinkertaisempaan suuntaan. Se voi johtua kustannussyistä ja sitten siitä, että perinteisten peltikattojen tekijöitä ei ole enää paljoa.”, Hirvonen avaa tilannetta. 

 

Katon kuntoon kannattaa kiinnittää säännöllisesti huomiota


Hirvonen kertoo, että hän ollut KattoHoivalla (KattoHoiva Oulu) toistaiseksi enemmänkin kattoasiantuntijan roolissa, mutta tulevaisuudessa töitä olisi tarkoitus tehdä tiiviimmin yrityksen kanssa.


“Hommat ovat aika alussa vielä. Kävin kiireapulaisena ja firmassa on mukava ilmapiiri. Minua on houkuteltu KattoHoivalle töihin aikaisemminkin, mutta muualla on ollut kiirettä. Lomautusten alettua aloin sitten tekemään toiminimellä töitä.”


Hän haluaa myös neuvoa omakotiasujia sekä taloyhtiöiden asukkaita. 


“Katto on tärkeä osa rakennusta ja siihen kiinnitetään liian vähän huomiota. Uusissakin rakennuksissa voi joskus olla ongelmia. Mielestäni katto on ensimmäinen kohde korjata, koska se täytyy pitää aina kunnossa. Se helpottaa muun rakennuksen korjaamista.” 


KattoHoivan asiantuntijapalvelut Oulussa


  • Kuntotarkastukset ja -arviot

  • Vuodonpaikannukset

  • Vesikattojen huollot

  • Tiivistykset ja korjaukset

  • Kausihuoltosopimukset

  • Kattoturvatuotteiden ja -järjestelmien asennukset, tarkastukset ja huolto
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page