top of page

Nyt on hyvä aika tilata katolle uusi maalipinta


Kevät on jo pitkällä ja kattohuoltoja tehdään kovaa vauhtia. Vaikka tämä kevät vaatiikin hieman poikkeustoimia, toimitamme huoltopalveluita edelleen mahdollisimman normaalisti, mutta tietysti työntekijöiden ja asiakkaiden hyvinvointia ajatellen. Katon pinnoitustyöt aloitamme toukokuussa.


Katto pysyy kauniina ja toimivana, jos siitä pidetään hyvää huolta. Katon puhdistus irtoroskista, sadevesijärjestelmän ja kattoturvan toiminnan varmistaminen sekä katon silmämääräinen tarkastus mahdollisten reikien ja halkeamien osalta on syytä tehdä keväällä ja syksyllä. Sen lisäksi katon elinikää voi pidentää uudella maalipinnalla.


Mitä hyötyä katon maalaamisesta on?

Katon elinikä pitenee: Tärkein hyöty on se, että kattoa ei tarvitse uusia kokonaan, jos sen maalipinnan uusii 10-15 vuoden välein. Pinnoitus suojaa kattomateriaalia ja pitää ruosteen loitolla, jolloin katon käyttöikä pidentyy.

Rahallinen säästö: Maalipinnan uusiminen tulee halvemmaksi, kun se tehdään siinä vaiheessa, kun katto ei ole vielä päässyt huonoon kuntoon. Katon huoltomaalaus säännöllisin väliajoin pidentää sen elinikää vuosikymmeniä ja tulee halvemmaksi kuin katon uusiminen.

Kiinteistön ulkonäön koheneminen: Kolmantena hyötynä on luonnollisesti se, että maalattu katto myös näyttää hyvältä ja kohottaa kerrostalon yleisilmettä merkittävästi.

Hanki tänä keväänä katolle uusi maalipinta

Jos tämä on yksi niistä asioista, joita joka kevät pohditaan yhtiökokouksessa, ota tänä vuonna härkää sarvista ja varaa katon pinnoitus ennen kuin katto ehtii rapistua huonoon kuntoon. Uusi pinta kestää taas hyvänä vähintään seuraavat 10 vuotta.

Pinnoituksia tehdään toukokuusta syyskuuhun, ja mahdollisesti pidemmällekin syksyyn. Suomen sääolosuhteet asettavat omat haasteensa katon maalaukselle, joten projektin kestoon liittyy aina säävaraus.

KattoHoiva virkistää tiili-, pelti- ja huopakatot

Me emme ole sidoksissa tiettyihin pinnoitteisiin, joten valitsemme aina oikeat tuotteet kattokohtaisesti. Huollamme ja pinnoitamme pääkaupunkiseudun taloyhtiöiden tiili-, huopa- ja peltikatot kymmenien vuosien kokemuksella. Ota yhteyttä ja varaa katolle uusi pinta!

Comments


bottom of page