top of page

Aurinkopaneelien asentaminen: Miksi katon kunto on ratkaisevan tärkeää?

Ennen aurinkopaneelien asennuttamista on tärkeää kiinnittää huomiota katon kuntoon ja tarvittaessa suorittaa huoltotoimenpiteitä.

Katon kunnon merkitys

Aurinkopaneelien asentaminen edellyttää katon hyvää kuntoa ja tiiveyttä. Paneelien kiinnittäminen vaurioituneelle tai heikkokuntoiselle katolle voi aiheuttaa ongelmia ja jopa vahingoittaa sekä kattoa että asennettuja paneeleja. Ennen asennusta on siis varmistettava, että katolla kaikki on kunnossa. Tarvittaessa katto tulee huoltaa.


Kattotarkastus ja huoltotoimenpiteet

Ammattilaisen suorittama kattotarkastus on suositeltavaa ennen aurinkopaneelien asentamista. KattoHoivan tarkastuksen avulla voidaan havaita mahdolliset katon vauriot, kuten rikkoutuneet tiilet, vuotavat kohdat tai heikentynyt tiiveys. Korjaustoimenpiteisiin voi kuulua esimerkiksi tiivistystä tai korjausta katteen halkeamien tai vuotojen kohdalla. Ammattilainen osaa arvioida tarvittavat toimenpiteet ja suorittaa ne asianmukaisesti, jotta katto on valmis aurinkopaneelien asennukseen.


Katon materiaali ja ikä

Katon materiaali ja ikä vaikuttavat myös aurinkopaneelien asennuksen edellytyksiin. Erilaiset katteet, kuten tiili-, pelti- tai huopakatteet vaativat erilaisia asennustapoja. KattoHoivassa pystytään arvioimaan myös bitumikermi- ja PVC-katon kuntoa ja toteuttamaan tarvittavat huoltotoimenpiteet ennen asennusta. Vanhemmilla katoilla voi olla enemmän kulumista ja vaurioita, joten huolellinen tarkastus on erityisen tärkeää. Saneeraus tai esimerkiksi huoltomaalaus ennen paneelien asentamista ovat usein perusteltuja ratkaisuja.


Ammattilaisen apu

Aurinkopaneelien asentaminen katteen päälle on monivaiheinen projekti, joka vaatii erityisosaamista ja kokemusta. KattoHoivan ammattilaiset pystyvät arvioimaan katon kokonaisvaltaisesti ja tunnistamaan mahdolliset riskitekijät, jotka voivat vaikuttaa aurinkopaneelien turvalliseen asennukseen.


Takuutyötä alusta loppuun

KattoHoiva huolehtii, että ennen varsinaista asennusta kate täyttää kaikki rakennusmääräykset ja vaatimukset. Luotettavan ja kokeneen ammattilaisen rooli korostuu myös paneelien takuun näkökulmasta. Monilla aurinkopaneelitoimittajilla ja asennusyrityksillä on takuut sekä asennukselle että itse paneeleille. Ammattilaisen suorittama asennus varmistaa, että takuut säilyvät voimassa, ja että mahdolliset ongelmat voidaan käsitellä oikein.


Kommentare


bottom of page