top of page

Controlit: sähköä johtava vuodonpaikannusratkaisu

Latvialainen Controlit Factory on patentoinut innovatiivisen ratkaisun nopeaan vuodonpaikantamiseen loivilla kermikatoilla. Controlit on sähköä johtava alusmateriaali, joka mahdollistaa sähköisen vuodonpaikannuksen ja siten vuotopaikkojen havaitsemisen ennen vuotojen alkamista. Tuotetta maahantuo KattoHoiva Oy.

Controlit_laite_2.png

Rakenna

viisaasti

- Asenna Controlit

Controlitista turvaa kiinteistölle

Katon vedeneristyskerrokselle aiheutuu usein mekaanisia vaurioita, mikä tarkoittaa, että vesi pääsee rakennuksen rakenteisiin. Se aiheuttaa vakavia vaurioita pitkällä aikavälillä, ja samalla katon itsensä lisäksi vaarantuvat rakennus ja sen laitteet. Rakennusvaiheen aikana ja pitkään sen jälkeen tällainen vika voi jäädä huomaamatta. Latvialainen Controlit Factory on kehittänyt toimivan proaktiivisen ratkaisun: patentoituihin sähköä johtaviin Controlit-alusmateriaaleihin perustuvan järjestelmän.

Controlit-järjestelmä sopii erityisesti sähköä johtamattomille bitumisille ja yksikerroksisille vedeneristyskatteille. Korkeajännitetarkastuksella löydetään tarkka vauriokohta ja korjattavat alueet paljastuvat nopeasti, ennen vahingon aiheutumista kiinteistölle. Materiaali levitetään suoraan vedeneristyskerroksen alle. Tasakattojen lisäksi ratkaisu on erinomainen terasseille, parvekkeille ja maanalaisille pysäköintialueille, jotka ovat pääosin tasakattoisia.

Controlit Factory on ollut markkinoilla vuodesta 2016 alkaen. Controlit-hankkeita on toteutettu Baltian ja muiden Pohjoismaiden lisäksi esimerkiksi Italiassa, Saksassa, Kanadassa ja Qatarissa. Suomessa Controlit on otettu käyttöön Mustasaaressa Vilpe Oy:n tehtaalla vuonna 2021.
 

Controlit bitumi.png
Controlit PVC.png

Controlit lyhyesti

Controlit on palokäsitellystä lasikuidusta valmistettu materiaali, johon on lisätty höyrystämällä kalvo ruostumattomasta teräksestä. Alusmateriaaliin kiinnitetään puristamalla liitäntäkappale, joka kytketään sähköiseen vuodonpaikannuslaitteistoon tiiveyden tarkastamisen ajaksi. 

Materiaalin edut:

  • Ei tarvetta padotuskokeisiin.

  • Katon tiiveyden toteaminen jo kohteen luovutuksen yhteydessä!

  • Tarkka ja pitkällä aikavälillä kustannustehokas tapa suojata kiinteistön arvo.
     

Controlit_Tarkistus.jpg

asiakkuudet & kumppanuudet, myynti, tj

mika.ruotsalo(at)kattohoiva.fi

Mika Ruotsalo

Ville_Seppala.png

Tutustu myös

House Plan

Katon uusiminen

KattoHoiva_0122.jpg

Kattoturva- ja lumiesteasennukset

tools with fire

Kattokorjaukset

bottom of page